Polis på platsen där mannen ska ha gått till attack. Foto: Saeed Khan/AP

Man gick till attack med kniv i Sydney – en död

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits i Sydney misstänkt för en knivattack i ett affärsområde i staden, rapporterar nyhetsbyrån AP. En kvinna har hittats död och en annan har förts till sjukhus efter att hon blivit huggen i ryggen.

Enligt vittnesuppgifter försökte mannen knivhugga flera personer på tisdagseftermiddagen lokal tid. En film från platsen visar hur mannen hoppar upp på en bil viftandes med en kniv.

Kvinnan som har förts till sjukhus ska inte ha några livshotande skador. Enligt The Sydney Morning Herald har polisen hittat en död kropp i en lägenhet i närheten av det område där attacken ägde rum. Enligt tidningen uppger polisen att det finns en koppling till attacken.  

Övermannades av flera personer

Vittnen och polis säger att den knivbeväpnade mannen ska ha ropat “Allahu akbar”, enligt AP. Mannen kunde gripas efter att flera personer ur allmänheten lyckats övermanna honom, bland annat med hjälp av stolar.

– De här privatpersonerna har gett sig in i den här situationen, som var extremt hotfull. De har omhändertagit personen och hjälpt oss att göra vårt jobb, säger en föreståndare för polisen till Sydney Morning Herald.

Enligt polisen har mannen agerat ensam.

”Djupt bekymrande”

Twitter skriver Australiens premiärminister Scott Morrison att attacken är ”djupt bekymrande”.

”Våra tankar är med alla dem som har påverkats av denna våldsamma attack”, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.