53 palestinier har dödats vid gränsen mellan Israel och Gazaremsan sedan protesterna intensifierades den 30 mars. Foto: TT

En palestinier dödad vid demonstration

Uppdaterad
Publicerad

En 40-årig man har skjutits till döds av israeliska soldater under demonstrationer vid gränsen mellan Israel och Gazaremsan och ytterligare nära 150 palestinier har skottskadats, enligt hälsovårdsdepartementet i Gazaremsan.

Det innebär att 53 palestinier har dödats sedan protesterna intensifierades den 30 mars, med krav om att palestinier som fördrevs eller flydde vid grundandet av staten Israel 1948 ska tillåtas återvända till sina tidigare hem.

Under fredagen, den muslimska helgdagen, samlades palestinier vid fem olika platser längs gränsen. Enligt israeliska militären deltog cirka 15 000 personer och en del av dem kastade sten, eldade däck och försökte starta bränder på den israeliska sidan. Enligt palestinska myndigheter svarade soldaterna med  skarp ammunition och tårgas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.