Denna bild från 2008 visar en karta ur polisens utredning kring de första fem skor och fötter som hittades i området. Foto: TT

En trettonde mänsklig fot hittad längs kanadensisk kust

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt 13 skor – med mänskliga fötter kvar i – har de senaste tio åren spolats upp på stränderna i kanadensiska British Columbia, i området kring storstaden Vancouver, rapporterar CNN. Ingen koppling uppges finnas mellan fallen, och det senaste fyndet gjordes tidigare i veckan.

En man på promenad med sin hund längs en strand i British Columbia i västra Kanada gjorde i veckan en makaber upptäckt: En sko, som innehöll resterna av en mänsklig fot samt en del av smalbenet, rapporterar CNN.

– Preliminär analys tyder på att detta är mänskliga kvarlevor och vi kommer att genomföra en vidare utredning och fler tester de kommande veckorna, säger en talesperson för provinsens rättsläkare till CNN.

Tretton fötter har nu hittats

Historien blir än märkligare när man noterat att detta inte är det första fyndet av sin sort. Sedan 2007 har nu sammanlagt tretton skor med mänskliga fötter kvar i hittats längs kusten i samma område av British Columbia.

Bland de tolv tidigare fynden har åtta hittills kunnat identifieras, och dessa ska ha tillhört sammanlagt sex personer, både män och kvinnor. Kvarlevorna kommer från personer som anmälts försvunna ett antal år innan fynden gjorts.

Inga brottmisstankar

Rättsläkare uppger att man har uteslutit brott i de identifierade dödsfallen, och de flesta tros härledas till olyckshändelser eller självmord. Det finns heller inget som länkar samman de identifierade.

Varför så många skor med kvarlevor i dykt upp just i detta område saknar rättsläkarens talesperson möjlighet att kommentera, uppger man för CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.