Foto: Seth Wenig/AP

Enormt sjukhusskepp framme i virushärjat New York

Uppdaterad
Publicerad

Det gigantiska sjukhusfartyget Comfort är nu framme vid Manhattan i New York. Fartyget har 1 000 patientsängar och utgör därtill en symbol för USA:s nationella insats för att stävja coronavirusets framfart i landets största och värst drabbade stad.

Det rödvitmålade fartyget Comfort – en tidigare oljetanker som omvandlats till en flytande vårdinrättning för den amerikanska flottan – lade till på Manhattan på måndagen och följdes av mindre folksamlingar som jublade.

– Det är en krigstidsatmosfär och vi måste alla bidra gemensamt, sade Bill De Blasio, borgmästare i New York City, vid mottagningen.

Coronapandemin

Sjukhusen i staden har överväldigats av antalet smittade människor som insjuknat och behövt söka vård. Antalet dödsoffer i delstaten New York har stigit till åtminstone 1 218.

På flottans sjukhusfartyg kommer patienter som lider av annat än covid-19 att få vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet