Fartyget väntas nå staden Punta Arenas i Chile nästa vecka. Foto: AFP PHOTO / MRCC CHILE / TT

Ensamseglaren räddad av fraktfartyg

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska seglaren Susie Goodall har räddats av ett fraktfartyg, skriver CNN. Kvinnan deltog i loppet Golden Globe Race när hennes segelbåt kapsejsade tidigare i veckan. Sedan dess har hon inväntat hjälp.

Den 29-åriga Susie Goodall befann sig över 300 mil väster om Sydamerika när en brutal storm tidigt på torsdagen kapsejsade hennes båt. Masten slets sönder, och stora delar av hennes utrustning förstördes.

Kort efter incidenten meddelade arrangörerna för loppet att Goodall lyckats få ordning på båten. Chilenska räddningsmyndigheter dirigerade ett kinesiskt containerfartyg till att hämta upp kvinnan.

Det var fortfarande mörkt när det kinesiska fartyget under fredagen nådde fram till den plats där Goodall befann sig. Trots det lyckades de lokalisera henne, skriver CNN.

”Tack till alla inblandade”

I ett inlägg på Facebook riktar tävlingsarrangören ett särskilt tack till besättningen på det kinesiska fartyget.

”Tack till alla inblandade, och till chefen och besättningen”, skriver arrangören.

Den chilenska sjöräddningsmyndigheten MRCC tweetade ut en bild som visade hur seglaren i en kran hissades upp på det stora fartyget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.