• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Erdogan: Valet i Turkiet tidigareläggs

Uppdaterad
Publicerad

Valet i Turkiet kommer att hållas en månad tidigare än planerat. Det bekräftar nu president Erdogan, enligt Reuters.

President- och parlamentsvalet i Turkiet skulle ha hållits den 18 juni, men kommer i stället att hållas den 14 maj. Det meddelade president Erdogan under ett möte med väljare sent på lördagen, enligt nyhetsbyrån Reuters. Presidentens stab släppte på söndagen videoklipp från när Erdogan ger beskedet.

Erdogan har tidigare hintat om att tidigarelägga valet och den senaste tiden har uppgifter cirkulerat kring att valet skulle kunna flyttas på grund av religiösa helgdagar och prov i skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.