Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bör Nato skicka stridande soldater till Ukraina? Hör Estlands premiärminister Kaja Kallas. Foto: SVT

Estlands Kaja Kallas: ”Endast svaghet sporrar Ryssland”

Publicerad

Estland är det land som gett mest i stöd till Ukraina i förhållande till dess storlek. Premiärminister Kaja Kallas säger i en intervju med Aktuellt att det är viktigt att inte vara rädd för Ryssland.

– Innebörden av terrorism är att göra en rädd så att man avstår från att ta beslut som man annars fattat. Detta är deras mål, säger hon.

SVT träffade Kaja Kallas under hennes Sverigebesök på onsdagen. Hon är en av Europas starkaste röster för Ukraina och har länge betonat vikten av att landet vinner kriget.

Hon anser att Europas ledare inte borde tala öppet om vilka åtgärder de utesluter för att stoppa Ryssland och säger att hon själv är öppen att diskutera alla förslag, inklusive det om att skicka trupper till Ukraina.

Kriget i Ukraina

– Det enda som sporrar Ryssland är svaghet, inte styrka, säger Kaja Kallas som samtidigt betonar att ingen vet vad Putins nästa drag är.

– Han är galen så han kan göra vad som helst. Frågan är vad vårt svar ska vara. Det borde vara mycket kraftfullt.

Hör Estlands Kaja Kallas om Ryssland, Putin och Ukraina i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet