Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar SVT:s utrikesreporter Bert Sundström på tre frågor om att Estlands premiärminister Kaja Kallas är efterlyst i Ryssland. Foto: SVT/TT

Estlands premiärminister efterlyst i Ryssland

Publicerad

Estlands premiärminister Kaja Kallas är nu efterlyst av Ryssland, tillsammans med flera andra baltiska politiker. Det visar en granskning av den ryska oberoende mediesajten Mediazona.

Det är ännu oklart exakt varför premiärministern är efterlyst, men beskedet kom efter att Kaja Kallas bland annat uttryckt stöd för att ta bort ett gammalt sovjetiskt monument från staden Narva, som ligger vid gränsen till Ryssland.

– Kreml hoppas att det här kommer att tysta mig och andra, men det kommer det inte. Jag kommer att fortsätta mitt starka stöd av Ukraina, säger Kallas i ett uttalande.

I klippet svarar SVT:s utrikesreporter Bert Sundström på tre frågor om att Estlands premiärminister Kaja Kallas är efterlyst i Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.