På förmiddagen den 7 januari 2014 kliver två beväpnade män in på satirtidningen Charlie Hebdos redaktion på Rue Nicolas-Appert i Paris och skjuter ihjäl flera av tidningens medarbetare. Under attacken ska gärningsmännen ha skrikit ”Vi har hämnats profeten”. Efter flykten från redaktionen skjuter de även en polisman som försöker hindra dem från att lämna platsen. Foto: TT

Bildspel: Ett år efter terrordådet mot Charlie Hebdo

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det ett år sedan två bröder gick till attack mot en fransk satirtidning i Paris och en tredje man tog flera personer som gisslan i en judisk matbutik.

Männen sa sig tillhöra en gren av al-Qaida och ville hämnas tidningens teckningar på profeten Muhammed. 17 personer dödades av männen och 88.000 poliser sattes in i en två dygn lång jakt på terroristerna över hela Frankrike. Runt om i världen samlades miljoner för att manifestera mot våld och för yttrandefriheten.

Klicka dig vidare i bildspelet för att ta del av hela händelseförloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd mot fransk tidning

Mer i ämnet