Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bränderna fortsätter i Kalifornien Foto: Reuters

Massevakuering efter nya storbränder utanför Los Angeles

Uppdaterad
Publicerad

Bränderna utanför Los Angeles i USA fortsätter att rasa. Över 8 000 människor har tvångsevakuerats och fler än 2 000 hem riskerar att förstöras i bränderna.

Nordväst om staden i Ventura county har mer än 3 500 hektar eldhärjats av en brand som amerikanska medier kallar ”the Maria Fire”. Över 1 800 hem riskerar att förstöras och evakuerade uppmanades att hitta ett tak över huvudet någon annanstans den närmaste natten. Skolor höll stängt på fredagen.

Öster om Los Angeles har branden som kallas ”the Hillside Fire” förstört över 80 hektar skog och ett antal bostäder i den norra utkanten av San Bernadino.

”Extrem rödflagg”

Räddningstjänsten har lyckats innesluta delar av den branden och än så länge finns inga rapporter om skadade. Men vinden och den torra marken utgör bra förhållanden för elden att fortsätta att sprida sig. Nästan 500 hem riskerar att förstöras och 1 300 människor har behövt fly branden.

Förhållandena är så dåliga att statliga National Weather Service utfärdat den helt nya varningskategorin ”extrem rödflagg”.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer