Fullsatta bussar exploderade i Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

Två explosioner på en bussuppställningsplats i utkanten av Nigerias huvudstad Abuja har krävt många liv. 30 fordon ska ha förstörts i attacken.

Officiella siffror visar att explosionerna i Abuja har krävt 71 liv och ytterligare 124 människor har skadats. 30 fordon ska ha förstörts i attacken, uppger AP.

Lik på gatorna

Explosionen ägde rum på den folktäta busscentralen Nyanya mitt i morgonrusningen, fem minuter från huvudstaden Abujas centrum. Liken ska kanta busstationen och den omgivande motortrafikleden. Hemska scener utspelar sig vid busstationen, där chockade människor irrar runt bland blod och kroppsdelar.

– Mer än två bussar fulla av arbetare gick i bitar i explosionen. Jag såg många döda och många skadade, berättar vittnet Kingsley Ajimobi.

Ett ögonvittne säger till BBC att hon sett 40 lik på gatorna.

– Jag stod och väntade på att gå ombord bussen när jag hörde en öronbedövande explosion och sen kom röken. Folk sprang runt i panik, säger ögonvittnet Mimi Daniels till BBC.

Många döda på sistone

De senaste dagarna har präglats av oro och våld i Nigeria. På söndagen dödades minst 60 människor i delstaten Borno när beväpnade gärningsmän anföll byar i närheten av gränsen till Kamerun.

Dessförinnan hade minst 135 människor dödats under veckan, i tre olika attacker i nordöst.

Extremistgruppen Boko Haram, som har målet att införa en islamisk stat i landet, misstänks ligga bakom förra veckans attacker.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.