Facebook hotar att göra det omöjligt för användare i Australien att dela nyheter om ett lagförslag som innebär att de måste ersätta australiska medier vid publicering av deras nyhetsmaterial skulle bli verklighet. Arkivbild. Foto: Jenny Kane/AP/TT

Facebook hotar att stoppa nyhetsdelning

Publicerad

I Australien har en lag föreslagits som skulle innebära att nätjättar som Google och Facebook i framtiden måste ersätta australiska medier vid publicering av deras nyhetsmaterial.

Facebook säger att om lagen träder i kraft så kommer man att ta bort möjligheten att dela nyheter för användare i Australien.

”Det här är inte vårt förstahandsval – utan det sista vi vill. Men det är det enda sättet att undvika en situation som trotsar all logik och som kommer att skada, inte hjälpa, långvarig livskraft i Australiens nyhets- och medievärld”, säger Facebook i ett uttalande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.