Den här båten med migranter tog sig över kanalen i mars i år. Foto: TOLGA AKMEN

Minst fem migranter ska ha dött efter försök att korsa Engelska kanalen

Uppdaterad
Publicerad

Fem migranter har dött när de försökt att korsa Engelska kanalen, bekräftar fransk polis.

Polisen bekräftar att fem migranter har dött och en person ska ha skadats efter att de försökt korsa Engelska kanalen. De hittades vid en strand nära kuststaden Wimereux i norra Frankrike.

Enligt lokaltidningen La Voix du Nord färdades personerna på en flyktingbåt under natten till tisdagen. Man vet inte hur många båtar som ska ha försökt ta sig över kanalen.

Räddat ett hundratal

Polisen ska ha räddat ”ett hundratal” personer som ska ha befunnit sig på båtar ute på vattnet, rapporterar tidningen. Lokala myndigheter uppger att det var totalt 110 personer som befann sig ombord.

Kustbevakningen och polisen har en stor pågående insats på platsen med flera helikoptrar och räddningsbåtar som letar efter personer.

En talesperson för kustbevakningen uppger för tidningen att det har varit flera försök att korsa kanalen under morgonen.

Resorna över kanalen är riskfyllda

De senaste åren har tiotusentals migranter, många på flykt undan krig och fattigdom i Afrika, Mellanöstern och Asien, nått Storbritannien under de senaste åren genom att korsa kanalen i små båtar på riskfyllda resor organiserade av ligor.

Engelska kanalen är en av världens mest trafikerade farleder och strömmarna är starka, vilket gör överfarten i små båtar särskilt farlig.

Tidigare i år, i januari, dog fyra andra migranter utanför Wimereux i ett försök att korsa kanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.