President Donald Trumps tidigare rådgivare under presidentkampanjen Paul Manafort. Foto: TT/Pablo Martinez Monsivais

Fem vittnen mot Manafort ska offentliggöras

Uppdaterad
Publicerad

Namnen på fem vittnen i rättegången mot Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort kommer att offentliggöras, meddelar domaren.

De fem vittnena har hittills inte namngivits, men har med den särskilde åklagaren Robert Muellers godkännande fått löfte om immunitet för sina vittnesmål. Vittnenas identiteter har hemlighållits för att skydda dem.

Virginiadomaren T S Ellis III har också beslutat att åklagarsidan måste lämna över en lista med 30 vittnen till Manaforts försvarsadvokater. De försöker få rättegången framskjuten med hänvisning till att de behöver mer tid för att förbereda sig. Planen är att den ska starta på onsdag.

Manafort står åtalad för bank- och skattebedrägerier samt för att inte ha redovisat sina konton utomlands. Brotten ska ha begåtts i huvudsak före hans tid som kampanjchef för Trump. Han står också inför ett åtal gällande bland annat motsvarande övergrepp i rättssak i delstaten Washington.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.