Den före detta polisen Joseph James DeAngelo, som dömts till livstids fängelse utan möjlighet till benådning, fångades på film när han klättrade runt i sin cell. Foto: SVT

Satt i rullstol i rätten – här klättrar ”Golden state-mördaren” runt i cellen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren i fallet mot Joseph James DeAngelo, känd som ”Golden state killer” har släppt övervakningsbilder från cellen. De uppges bevisa att han inte behöver rullstol.

”Distriktsåklagaren driver på misstanken om att han ska ha försökt visa sig att vara svag i domstolen,” säger hans försvarsadvokat Alice Michael enligt CBS Sacramento.

Joseph James DeAngelo har dömts men på grund av hans sviktande hälsa är det inte klart var han ska avtjäna sitt straff. Under rättegången har han setts svag och medtagen i en rullstol.

Nu släpps bilder från DeAngelo i hans cell där han ses gymnastisera.

”Distriktsåklagaren driver på misstanken om att han ska ha försökt visa sig att vara svag i domstolen,” säger hans försvarsadvokat Alice Michael enligt CBS Sacramento.

Många undrar om han fejkar

Michaels menar också att hennes klient inte vill komma till rättegången i rullstol, men att han mer eller mindre blivit tvingad till det av polisen.

Men efter videon där man tydligt ser att ”Golden State-mördaren” kan röra sig mer än vad han visar i rättegångssalen, undrar många om han fejkar för att få sympati.

DeAngelo som greps 2018 för 13 mord och 13 våldtäkter dömdes under fredagen till livstids fängelse. Men på grund av pandemin blir ”Golden State-mördaren” kvar i fängelset i Sacramento på obestämd tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.