Bild på Rebecca Burgers som postades på hennes Instagram i början av juni. Foto: Rebecca Burgers / Instagram @rebeccablikes

Fitnesstjärnan Rebecca Burgers, 32, dödad av gräddspruta

Uppdaterad
Publicerad

Fitnessbloggaren och Instagramkändisen Rebecca Burgers har hastigt omkommit efter att en gräddspruta exploderat och träffat henne i bröstet.

Hennes familj varnar nu andra från att använda hushållsprodukten.

”Här är ett exempel på den typ av behållare för vispad grädde som exploderade och träffade Rebecca i bröstet, vilket ledde till hennes död”, skriver fitnesstjärnans anhöriga i ett inlägg på hennes Instagram.

Detta tillsammans med en bild på gräddsifon och den gaspatron som används för att skapa tryck i behållaren.

32-åriga Rebecca Burgers var en fransk fitness- och livsstilsbloggare och en välkänd person sociala medier, med 55.000 Facebook-fans och över 150.000 följare på Instagram. Hon beskrev sig själv som en fitnessentusiast som även tyckte om resor och mode.

”Använd inte den här typen av redskap”

Efter hennes tragiska bortgång vill familjen nu varna andra för det köksredskap som enligt dem kostade Rebecca livet.

”Använd inte den här typen av redskap hemma! Tiotusentals felaktiga behållare cirkulerar fortfarande”, står det också i Instagram-inlägget.

Instagram-inlägget som lagts upp av Rebecca Burgers anhöriga. Foto: Rebecca Burgers / Instagram @rebeccablikes

En dispenser för grädde fungerar på så vis att man injicerar gas i en metallbehållare under högt tryck. Flera liknande olyckor ska ha inträffat de senaste åren men detta uppges vara det första dödsfallet, enligt nyhetsbyrån AFP, som fått det bekräftat från polisen och även rapporterar att en utredning har inletts.

”Jag fick sex brutna revben och mitt bröstben var brutet”, har en person som 2013 skadades i en gräddspruterelaterad olycka tidigare berättat för tyska RTL radio.

Även det franska konsumentinstitutet INC har tidigare gått ut och varnat för samma typ av produkt, enligt BBC News.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.