Räddningsarbete pågår i ett flerfamiljshus som har fastnat i en farlig lutning efter att de lägsta våningarna kollapsat. Foto: TT

Fler döda hittade efter jordskalvet i Taiwan

Uppdaterad
Publicerad

Räddningsarbetare i Taiwan trotsar kraftiga efterskalv och fortsätter sökandet efter överlevande efter tisdagens jordskalv. Ytterligare två döda hittades tidigt på torsdagen lokal tid.

Totalt har nio människor omkommit, minst 62 saknas och mer än 250 har skadats i skalvet.

Skalvet, med magnituden 6,4, drabbade den populära turiststaden Hua-Lien sent på kvällen på tisdagen lokal tid. En handfull byggnader fick stora skador, vissa av dem står kvar med oroande lutningar. Vägar förstördes och hundratals människor har sökt skydd i skolor och en arena.

Räddningsinsatsen prioriterar fortfarande det flerfamiljshus där de flesta döda har hittats och många fortfarande saknas.

De lägre våningarna i tolvvåningshuset, där det också låg ett hotell, trycktes ihop efter skalvet.

I flerfamiljshuset saknas 37 människor i lägenheter och tio i hotelldelen.

17 utländska medborgare ska ha sökt vård

Kraftiga efterskalv har fått räddningsarbetare att springa ifrån byggnaden tillfälligt, men de har hela tiden kommit tillbaka för att återuppta det hårda arbetet.

Ett av efterskalven hade magnituden 5,7.

17 utländska medborgare rapporteras ha sökt vård för sina skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer