• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Fler dödsoffer efter nattklubbsbrand

Dödstalet efter den svåra olyckan i en nattklubb i Rumäniens huvudstad Bukarest har stigit till 41 personer, meddelade myndigheter på lördagen.

Den senaste veckan har nio personer avlidit av sina skador. Dessutom befinner sig omkring 100 personer på sjukhus. Läget är kritiskt för 40 av dem, enligt landets tillfällige premiärminister Sorin Cimpeanu.

Branden den 30 oktober utbröt då fyrverkeri avfyrades under en rockkonsert i klubben Colectiv. Förloppet skapade panik i publiken som bestod av omkring 400 personer.

Massiva demonstrationer, bland annat riktade mot regeringen, har genomförts i Rumänien efter tragedin. Statsminister Victor Ponta tvingades till sist att lämna in sin avskedsansökan i onsdags på grund av tragedin. Men Ponta var dessutom under politisk press då han bland annat är anklagad för korruption.

Tre chefer på nattklubben anklagas för dråp.

Borgmästare greps

Rumänska antikorruptionsåklagare har tagit den före detta borgmästaren Cristian Popescu Piedone i förvar till följd av nattklubbsbranden, som krävt minst 41 personers liv, skriver The Guardian.

Han avgick som borgmästare för det distrikt där nattklubben ligger efter massprotester.

Åklagarna hävdar att de har bevis för att Piedone godkände ett tillstånd för klubben, trots att den inte hade fått klartecken från brandkåren, enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer