Fler kommer få arbeta på distans efter pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Distansarbetet har ökat drastiskt under coronakrisen. Undersökningar visar att arbete hemifrån kan göra oss mer effektiva och mindre stressade. Flera techbolag säger nu att deras anställda kommer att få arbeta hemifrån även efter pandemin.

En stor majoritet av de anställa vid techbolagen i Silicon Valley arbetar hemifrån och det kan de även få göra efter pandemin. Facebooks vd Mark Zuckerberg har sagt att hälften av de anställda ska få arbeta hemifrån om 5-10 år. Även Spotify har sagt att deras anställda ska få arbeta hemifrån permanent om de vill.

Sondre Rasch, som är vd för företaget Safetywin, tror att företag i större utsträckning kommer att börja anställa folk globalt.

– Om den bästa sökande är från ett annat land så kommer företag vara mer öppna för att anställa den personen för det är praktiskt möjligt, säger Sondre Rasch.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.