Enligt japanska myndigheter har 23 människor dött i landet sedan år 2000 efter att de ätit fugu. De flesta har varit fritidsfiskare som har försökt bereda fångsten i sitt hem. Men förra året blev en kvinna inlagd på sjukhus efter att en måltid vid en av Tokyos bästa restauranger innehållit spår av fugulever.
Och nu kan den dödliga fisken hamna på fler tallrikar. Hittills har det krävts minst två års utbildning och avläggande av yrkesprov för att få tillreda fisken. Men myndigheterna planerar nu att lätta på de rigorösa reglerna, De nya reglerna, som träder i kraft i oktober gör att man kan få servera fugu efter en dagskurs.
Ingen räddning
Det finns inget motgift för den som fått i sig fugu, istället går fiskätaren en plågsam men snar död till mötes. Blåsfiskens gift, tetrodetoxin, gör att huden kring munnen domnar, sedan sprider sig förlamningen till resten av kroppen medan fiskätaren fortsätter att vara vid medvetande tills döden inträffar.
Äggstockar, lever och tarmar tillhör de giftigaste delarna på fisken.
-Folk säger att det är 200 gånger mer dödligt än cyanid, säger kocken Kunio Miura, till BBC:s reporter.