Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joe Biden tog upp drönarattacken under ett valmöte i South Carolina. Foto: Reuters

USA: Flera amerikanska soldater dödade i Jordanien

Uppdaterad
Publicerad

Tre amerikanska soldater har dödats i en drönarattack i Jordanien, rapporterar CNN och hänvisar till amerikanska tjänstemän.

Händelsen inträffade under natten mot söndagen, vid en mindre amerikansk postering i nordöstra Jordanien, nära gränsen till Syrien. Minst 34 personer uppges ha blivit skadade.

President Joe Biden säger att USA kommer hämnas drönarattacken mot den amerikanska militärbasen, rapporterar AFP.

– Var så säkra. Alla som är ansvariga kommer att ställa till svars på ett sätt, och vid ett tillfälle som vi anser är passande, säger president Joe Biden.

Landet fördömer attacken

Jordanien fördömer under söndagskvällen ”terroristattacken” och säger att man samarbetar med USA för att säkra gränsen och kämpa mot terrorism.

Fram till och med fredagen hade enligt USA 158 attacker genomförts mot den amerikanska militären i Irak, Syrien och Jordanien. Inga av dessa attacker orsakade större skador.

Iran: Ingen koppling till attacken

Iran tillbakavisar USA:s och Storbritanniens anklagelser om att man stöttar de grupper som ligger bakom drönarattacken. Det rapporterar Irans statliga nyhetsbyrå Irna på måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.