Personer hjälps åt att släcka branden som bröt ut i ett flerfamiljshus som även användes som kemiskt lager i Dhakas äldre delar. Foto: Mohammad Ponis Hossain/Reuters/TT

Minst 70 döda efter brand i flerfamiljshus i Bangladesh

Uppdaterad
Publicerad

Minst 70 personer har omkommit i samband med en brand i Bangladeshs huvudstad Dhaka, uppger lokala myndigheter

Branden bröt ut i ett flerfamiljshus som även användes som kemiskt lager i Dhakas äldre delar. Den ska sedan ha spridit sig till närliggande byggnader. Hittills har man minst 70 personer rapporterats döda, enligt nyhetsbyrån AP.

Brandchef Ali Ahmed säger att branden kan ha startat i en gasbehållare och sedan spridit sig i väldig fart genom byggnaden där brandfarliga ämnen förvarades. Den fortsatte sedan vidare till omgivande hus, som också användes som lager för brandfarliga ämnen.

Enligt brandchefen bröt branden ut i ett område av staden med väldigt trånga gator som blockerades så att människor inte kunde fly lågorna.

AP uppger att omkring 50 personer har förts till sjukhus, några med allvarliga brännskador.

På torsdagsmorgonen svensk tid uppger myndigheter att branden i stort sett är under kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.