Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort räddningspådrag med helikoptrar och ambulanser skickades till platsen. Foto: AP

Flera döda efter bussolycka i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer uppges ha dött och flera andra har skadats i en bussolycka nära Leipzig i Tyskland. Det rapporterar tyska Bild.

Olyckan inträffade på motorvägen A9 på väg från Berlin till Zürich, strax före klockan 10 på onsdagsförmiddagen. Enligt räddningspersonal på plats var fem ambulanshelikoptrar i tjänst. Vägen stängdes av i båda riktningarna.

Polisen bekräftade först för den tyska tidningen Bild att fem personer avlidit i olyckan. Senare under kvällen ändrades dödssiffran till fyra. Enligt polisen visade det sig att en av personerna i själva verket var allvarligt skadad.

Av de 53 passagerare och två chaufförer som var ombord på bussen skadades 35 stycken i olyckan, varav sex fick allvarliga skador.

Oklart vad som orsakade olyckan

Enligt Bild körde bussen av vägen av okänd anledning och välte efter att ha kört in i ett träd vid vägkanten.

UD:s pressjour uppger att de i nuläget inte har uppgifter om att några svenskar har skadats men att ambassaden i Berlin följer utvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.