Flera döda i attack mot FN:s högkvarter i Timbuktu

Uppdaterad
Publicerad

Nio personer har dödats och sju skadats i två attacker mot FN:s högkvarter i Timbuktu, Mali.

FN i Mali utsattes för två attacker på måndagen. På morgonen dödades en FN-soldat och en malisk soldat i Douentza i centrala Mali och bara ett par timmar senare attackerades FN-högkvarteret i Timbuktu av sex beväpnade män, rapporterar TT.

Inga svenskar finns bland de skadade i den attack som inträffade klockan 14:00 lokal tid på FN:s högkvarter i Timbuktu och där det i vanliga fall arbetar fem svenskar, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

De nio personer som dödats i attacken arbetade som säkerhetsvakter för FN-insatsen i Mali i vad som enligt FN misstänks vara en attack utförd av militanta islamister, rapporterar TT.

Maliska och svenska styrkor har tillsammans säkrat högkvarteret, evakuerat personalen och läget är under kontroll, enligt Försvarsmakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.