Ingen misstäkt har gripits från tillställningen, och händelsen omgärdas av stor osäkerhet då man endast kunde komma in med inbjudan. Foto: Filip Singer / TT

Flera drogade vid sommarfest där Scholz deltog

Uppdaterad
Publicerad

Minst nio kvinnor drogades vid det tyska socialdemokratiska regeringspartiet SPD:s sommarfest. På festen deltog bland annat förbundskansler Olaf Scholz och ledamöter i tyska förbundsdagen, meddelar partiet.

Kvinnorna tros ha fått så kallade ”våldtäktsdroger”, det vill säga droger som innehåller substanser som kan försätta människor i ett sådan sårbart tillstånd att personen riskerar att utsättas för sexuella övergrepp.

– Det är ganska mycket känslor, säger en talesperson för partiet om händelsen.

Efter festen, som hölls i onsdags kväll, skickade SPD ut ett mejl till alla inbjudna där man fördömde en ”fruktansvärd handling” och meddelade att händelsen ”omedelbart anmäldes till parlamentets särskilda polisstyrka”.

Runt 1 000 personer deltog i evenemanget, som är partiets traditionella sommarfest inför uppehållet i förbundsdagen.

– Det var ett internt evenemang. Man kunde bara komma in med en inbjudan. Det är fortfarande mycket osäkerheter, polisen utreder händelsen, säger en talespersonen för partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.