• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Demonstrationer pågår i Louisville i delstaten Kentucky i USA, efter besked om åtal i fallet med Breonna Taylor. Foto: Tom Fox/AP/TT

Två poliser skottskadade i samband med upplopp i USA

Uppdaterad
Publicerad

Fler än 120 personer greps i Louisville i Kentucky under demonstrationerna mot att ingen polis åtalas för att ha skjutit den svarta kvinnan Breonna Taylor. Två poliser skottskadades i samband med protesterna.

Onsdagens åtalsbesked orsakade stora protester. Majoriteten var fredliga, men några hundra demonstranter drabbade samman med kravallpolis innan ett utegångsförbud trädde i kraft klockan 21 lokal tid i onsdags.

De lokala myndigheterna är nu oroliga för att nya våldsamheter ska inträffa.

– Många är besvikna. Det blev inget åtal om mord eller dråp. Faktum är att ingen av poliserna åtalas för något som har med Breonna Taylor att göra överhuvudtaget, säger Fouad Youcefi, SVT:s reporter på plats i Kentucky, i SVT Morgonstudion.

Misstänkt skytt gripen

De två skottskadade polisernas tillstånd ska i nuläget vara stabilt. En av dem har opererats för sina skador, enligt Louisvillepolisen.

Poliserna ska ha blivit skjutna sedan de ryckte ut på ett larm om skottlossning i stadens centrala delar, där ett stort antal människor rörde sig i samband med demonstrationerna, rapporterar både lokaltidningen Courier Journal och New York Times.

En misstänkt gärningsman har frihetsberövats för dådet och misstänks för våld mot tjänsteman och framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.