Flera barn har skadats i en knivattack i Kawasaki, Japan. Foto: Kyodo News/AP/TT

Flera barn skadade i knivattack i Japan

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person ska ha dött och 15 skadats i en knivattack i Kawasaki i Japan, rapporterar japanska tv-stationen NHK. Flera av dem, inklusive personen som omkommit, uppges vara barn.

Larmet om händelsen inkom vid klockan 07.44 lokal tid, skriver AFP. Dådet ska ha inträffat vid en busshållplats i Kawasaki utanför Tokyo och flera av de skadade ska vara barn i åldrarna 6 till 7 år.

En misstänkt gärningsman greps på platsen efter att ha skadat även sig själv allvarligt, skriver BBC.

Japanska NHK skrev tidigt att ett barn och en vuxen ska ha varit livlösa efter attacken. Enligt kanalen ska polisen senare ha bekräftat att en flicka i 6 till 7-årsåldern dödats samt att gärningsmannen ska ha avlidit till följd av sina skador.

Minst en död

AP skriver att polisen inte velat kommentera uppgifterna om antalet döda offentligt, och att det i nuläget är oklart hur många som dött. Räddningstjänsten ska dock ha bekräftat för nyhetsbyrån att minst en person mist livet.

Enligt NHK ska polisen ha hittat två knivar på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.