Beväpnad militär på plats på Gare de Lyon-stationen efter lördagens knivattack. Foto: THOMAS SAMSON

Knivattack vid tågstation i Paris – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Paris säger under lördagen att flera personer skadats i en knivattack i huvudstaden, rapporterar franska Le Parisien. Enligt tidningen har mannen tidigare haft kontakt med psykiatrin.

En man i 30-årsåldern har gripits efter dådet, som ska ha ägt rum på tågstationen Gare de Lyon i Paris under lördagsmorgonen.

Enligt en poliskälla till Le Figaro är gärningsmannens motiv i nuläget okända, men det ska röra sig om en man med ett italienskt körkort som inte ska ha gjort några religiösa utrop under händelserna.

En allvarligt skadad

Reuters rapporterar att det ska röra sig om tre offer, varav enligt TT ingen i nuläget ska vara livshotande skadad. Läget för minst en av personerna ska däremot vara allvarligt.

Uppgifter till Le Figaro gör gällande att mannen har varit i kontakt med psykiatrin och att ingen koppling till terrorism kunnat slås fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.