Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Besökare flydde i panik efter att skotten avlossats på nattklubben i Marbella. Se de kaotiska scenerna i klippet ovan. Foto: MSQ via Instagram

Flera skadade i skjutning på klubb i Marbella

Uppdaterad
Publicerad

En skjutning ska ha inträffat på en klubb Marbella i Spanien under natten till måndag. Minst fyra personer ska ha skadats och polisen rapporteras ha gripit en misstänkt gärningsman som också förts till sjukhus.

Minst fyra personer ska ha skadats under ett vilt bråk på nattklubben Opium i Marbella som ägde rum 02.30 natten till måndagen. Enligt den spanska tidningen El Confidencial ska bråket ha brutit ut vid en tidpunkt då klubben varit som mest fylld med människor. Vittnen uppger för lokal polis att det ska ha viftats med skjutvapen och kniv och att en av bråkets deltagare ska ha öppnat eld.

Nu sprids videor på sociala medier av människor som besökt klubben under natten. Polis uppger att vittnen beskriver en kaotisk scen och att människor flytt i panik när skotten utlossades.

Kvinna allvarligt skadad

Minst fyra personer vårdas på sjukhus för sina skador, varav en är den misstänkta gärningsmannen som har gripits av polis. Tillståndet är allvarligt för två av dem, en man och en kvinna från Irland, uppger polis.

”Vi har i nuläget inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar. UD och ambassaden i Madrid följer händelseutvecklingen”, uppger Utrikesdepartementets presstjänst för TT via mejl.

Lokal polis uppges fortfarande vara på plats för att utreda händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.