Flera barn har skjutits vid en skolskjutning i Nashville i USA. Foto: AP Photo/John Amis

Flera barn döda i skolskjutning i Nashville

Uppdaterad
Publicerad

Tre nioåriga barn och tre vuxna har skjutits till döds på en skola i Nashville i den amerikanska delstaten Tennessee under måndagen, det rapporterar nyhetsbyrån AP.

De tre vuxna som dödades var i 60-årsåldern och anställda på skolan, enligt polisen. Även den misstänkta skytten är död, skjuten av polis. Enligt AP ska det röra sig om en kvinna i 30-årsåldern, Reuters rapporterade tidigare att det rörde sig om en tonåring.

Räddningstjänsten i Nashville skriver på Twitter att flera personer har skadats, men det finns inga uppgifter om hur allvarligt.

Skottlossningen inträffade på en kristen privatskola. De första larmen om skottdramat kom klockan 10.13. Fjorton minuter senare, klockan 10.27, var skytten död.

Efter en husrannsakan hos den misstänkta tror polisen att dådet planerats i detalj.

– Vi har några skrifter som vi går igenom som hänför sig till denna dag, den faktiska händelsen, säger polischefen John Drake till journalister och fortsätter:

– Vi har en karta utritad över hur allt detta skulle ske.

Biden: ”Sliter på nationens själ”

President Joe Biden kallade skjutningen en ”familjs värsta mardröm” i ett tal under ett icke-relaterat evenemang. Han vädjade samtidigt till kongressen att godkänna ett förbud mot vissa halvautomatiska vapen, uppger AP.

– Det sliter på den här nationens själ, sade presidenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.