Vittnesuppgifter gör gällande att ett stort antal personer befann sig på platsen när skotten avlossades. Flera skadades. Foto: OLIVIER MATTHYS

Svensk kvinna i 30-årsåldern skadad i skottlossning i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

En svensk kvinna i 30-årsåldern skadades i en skjutning i centrala Bryssel på onsdagskvällen. Hon arbetar för Moderaterna i EU.

”Det är naturligtvis en fruktansvärd händelse”, skriver statsminister Ulf Kristersson (M).

Ett vittne uppger för The Brussels Times att ett stort antal personer befann sig på platsen när en man plötsligt avlossade flera skott. Panik ska ha utbrutit när folk försökte fly. Totalt skadades fyra personer, varav en uppges ha livshotande skador.

Tidningen skriver att polisen inte rubricerar händelsen som ett terrordåd. En lokal politiker uppger för Le Soir att dådet troligen är gängrelaterat.

Vid 23.30-tiden hade fortfarande ingen gripits.

Moderaterna: Medarbetare vårdas

I ett mejl till SVT Nyheter uppger UD att en av de skadade är en svensk kvinna i 30-årsåldern. Anhöriga ska vara underrättade.

Under kvällen skrev EU-politikern Tomas Tobé (M) att en av Moderaternas medarbetare skadats i dådet.

”Fruktansvärt. Personen i fråga får vård just nu, läget bedöms inte att vara kritiskt. Anhöriga till personen är underrättade”, skriver Tomas Tobé om Moderaternas skadade medarbetare.

Kristersson: ”Fruktansvärd händelse”

Statsminister Ulf Kristersson (M) uttalade sig om händelsen på torsdagsmorgonen.

”Det är naturligtvis en fruktansvärd händelse, bara några veckor efter terrordådet där två svenskar mördades och ytterligare en skadades”, skriver han på Facebook.

”Mina tankar är med henne och hennes familj. Vi säkerställer nu att hon och hennes kollegor får det stöd som de behöver”.

Moderaterna säger till SVT Nyheter att de avböjer att kommentera händelsen ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.