Det är fortfarande oklart vad som föranledde händelsen. Foto: Chris G Collison/Reuters/TT

Flera skjutna i Washington – en död

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har skjutits till döds i Columbia Heights i USA:s huvudstad Washington, enligt lokal polis. Ytterligare fem personer är skadade.

Skjutningen skedde drygt tre kilometer från Vita huset och polisen har spärrat av ett stort område.

Polisen säger att minst sex personer har skjutits, varav en av dem har dött. De andra fem har förts till sjukhus. Det är fem män och en kvinna som skjutits och skadeläget varierar från kritiskt till lindrigare skador. 

Lite information i tidigt skede

Polisen har i nuläget inte så många spår att gå på. De jobbar för tillfället med att samla in material från övervakningskameror och att prata med vittnen.

Vad man vet i nuläget är att larmet kom vid 22-tiden lokal tid. Att skjutningen skedde utomhus på en parkering belägen på innergård av ett lägenhetshus.

Automatvapen kan ha använts

Polisen har hittat ett stort antal tomhylsor på platsen och vilket gör att man misstänker att automatvapen kan ha använts. Man utesluter heller inte att det handlar om en gängskjutning.

Polisen letar nu efter en bil med två män med automatvapen. Det skriver Washingtonpolisen på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.