Apollo, Tui och Ving uppger alla att de inte har några flygningar vare sig till eller från Kanarieöarna under söndagen. Foto: Marianne Løvland/NTB/TT

Flyg till Kanarieöarna ställs in – oväder på ingång

Uppdaterad
Publicerad

Flera flyg till och från spanska Kanarieöarna har under söndagen ställts in, rapporterar Reuters. Anledningen är att stormen Hermione väntas svepa in över ögruppen med full kraft senare i kväll.

En så kallad röd varning har utfärdats för öarna Gran Canaria, La Palma och El Hierro, skriver Reuters. Varningen har utfärdats från klockan 12 på dagen till midnatt, lokal tid. Inställda flyg återfinns också på öarna Teneriffa och Lanzarote.

Ovädret väntas fortsätta inpå måndagen. Av säkerhetsskäl håller flera skolor då stängt, skriver nyhetsbyrån.

Begränsad påverkan på svenska turister

Kanarieöarna är ett populärt resmål för svenskar, men enligt de stora resebolagen tycks påverkan på svenska gäster vara liten. Apollo, Tui och Ving uppger alla att de inte har några flygningar vare sig till eller från Kanarieöarna under söndagen.

– Inga av våra gäster blir berörda som det ser ut nu, men sedan får man väl se hur länge det håller i sig, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.

Tui, som just nu har 320 resenärer på Kanarieöarna, uppger att man inte har några planerade avgångar förrän på onsdag.

– Vi har skickat ut sms till våra gäster där vi uppmanar dem att följa de direktiv som ges av lokala myndigheter och personal på plats, säger Tuis presstalesperson Isabella Gharehdaghi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.