Flygolycka i Turkiet – planet har brutits i tre delar

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen inträffade en flygplansolycka på flygplatsen Sabiha Gökçen i Istanbul. Enligt Turkiets hälsominister har tre människor avlidit till följd av sina skador och 179 vårdas på sjukhus, rapporterar AP.

Olyckan ska ha inträffat vid 18-tiden, lokal tid. Enligt Turkiets transportminister Mehmet Cahit Turhan gled planet av landningsbanan under landning och bröts sedan i tre delar.

Totalt ska det ha funnit 183 människor ombord på planet, 177 passagerare och sex besättningsmän. Tidigare rapporterades det om en död och 157 skadade, men under natten mot torsdag steg siffrorna till tre döda och 179 skadade, skriver AP med hänvisning till en Turkiets hälsominister Fahrettin Koca.

All trafik har stoppats på flygplatsen och ankommande flyg har omdirigerats till andra flygplatser, rapporterar nyhetsbyrån Anatolia.

Flygplanet tillhör flygbolaget Pegasus Airlines. Ett bolag som även var inblandat i ett tillbud på samma flygplats så sent som den 7 januari. Även den gången gled ett av bolagets plan av landningsbanan, men flygplanet klarade sig utan skador och de 164 passagerarna kunde då evakueras utan några rapporterade skador, rapporterar AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.