Foto: TT

Maduros middag med ”Salt bae” möts av hård kritik

Uppdaterad
Publicerad

Ett restaurangbesök har väckt stor ilska i Venezuela. Samtidigt som matbristen är utbredd i landet har nämligen president Maduro setts äta dyr biff och röka cigarr på en lyxkrog i Istanbul. ”Medan venezuelanerna lider och dör av hunger njuter Nicolás Maduro”, skriver en oppositionspolitiker.

Matbristen i det krisdrabbade Venezuela är utbredd. På landets president Nicolás Maduro tycks det dock inte gå någon nöd.

I måndags fångades den venezuelanske socialistledaren på film när han dinerade på en flott restaurang i Istanbul, enligt CNN.

Saftig biff till en sannolikt ännu saftigare nota ska ha stått på menyn då Maduro och hans fru Cilia Flores åt middag hos stjärnkocken Nusret Gökçe, också känd som ”Salt Bae”, i den turkiska metropolen – något som utlöst vrede hos oppositionen.

Ska även ha rökt cigarr

”Medan venezuelanerna lider och dör av hunger njuter Nicolás Maduro och Cilia på en av världens dyraste restauranger, allt för pengar stulna från det venezuelanska folket”, skriver oppositionspolitikern Julio Borges på Twitter.

I ett av filmklippen från kvällen hörs Maduro säga mellan tuggorna att middagen är av ett slag som man bara får uppleva en gång i livet. I ett annat klipp bolmar presidenten på en cigarr.

Båda klippen har nu tagits bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.