En Iranstödd rebell i Jemens huvudstad Sanaa. Foto: TT

Förnekar attack mot Iran-ambassad

Publicerad

Den saudiledda alliansen och det jemenitiska utrikesdepartementet förnekar anklagelser från Iran om att landets ambassad i Jemens huvudstad Sanaa träffats under en flygräd i onsdags kväll.

Alliansen, som bombar mål tillhörande de Iranstödda Huthirebellerna i Jemen, säger i ett uttalande att ”anklagelserna är falska och ogiltiga” och att inga anfall genomförts i närheten av ambassaden, rapporterar den saudiska statliga nyhetsbyrån SPA.

Vittnen har också sagt till nyhetsbyrån Reuters att det inte finns några skador på ambassaden. Jemens UD förnekar också Irans anklagelser, enligt Huthirebellernas nyhetsbyrå Saba som står Saudiarabien nära.

Saudiarabiens avrättning av bland annat en shiamuslimsk religiös ledare har lett till ett uppblossat diplomatiskt bråk mellan Riyad och Teheran. Det har gjort att hoppet för en lösning på konflikten i Jemen för tillfället har grusats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Massavrättning i Saudiarabien

Mer i ämnet