Fouad Youcefi: ”Det här är slutspurten”

Uppdaterad
Publicerad

Med några timmar kvar till senatsvalet i Georgia kraftsamlar både Demokraterna och Republikanerna inför valet som avgör vem som får kontrollen över den viktiga senaten i USA. Ett ödesval som kommer få stora konsekvenser för den kommande politiken i landet.

– Alla är i Georgia de här sista dagarna, säger SVT:s utrikesreporter Fouad Youcefi, som är på plats i delstaten.

Allt handlar om två platser. Vinner Republikanerna en av stolarna får de majoritet i senaten, så Demokraterna alltså måste vinna båda platserna. Opinionsmätningar pekar på att det kommer bli en jämn historia, och det finns delar som talar både för Republikanerna som Demokraterna.

– Det som talar för Republikanerna är historien. Går de bara och röstar så borde de vinna det här, säger Fouad Youcefi.

Det som talar för Demokraterna är faktiskt Donald Trump, som fortfarande hävdar valfusk, och som under kvällen ska hålla kampanjmöte.

– Det kan vara så att han uppmanar människor att inte riktigt gå att rösta, det är i alla fall den farhåga som många Republikaner har, säger Fouad Youcefi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.