”Frankenstorm” nedgraderas

Uppdaterad
Publicerad

Orkanen Sandy har blivit nedgraderad till en tropisk storm. Det uppger National Hurricane Center (NHC).

Trots att orkanen nu nedgraderats till tropisk storm är det för tidigt att blåsafaran över. Enligt NHC finns det risk att vindarna tilltar igen. Sandy väntasnå den amerikanska östkusten inom två dygn.

Under sin framfört i Karibien har Sandy hittills skördat 41 dödsoffer. Delstaternalängs den amerikanska östkusten rustar nu för Sandys ankomst. I flera delstaterhar myndigheterna utfärdat beredskapslarm. I Viriginia har den amerikanskamarinen beordrat ut 20 fartyg till havs för att inte skadas när de ligger vidkaj.

Orkanen Sandy

Meteorologer har tidigare varnat för skador i Sandys spår. Tidigareprognoser har visat att Sandy hade tagit sikte på östkustens nordligastestater, däribland New York.

Sandy har också kallat för ”Frankenstorm” eftersom ovädretskulle kunna slå till på Halloween den 31 oktober. Och precis som Frankensteinsmonster skulle det var sammansatt av delar från olika håll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orkanen Sandy

Mer i ämnet