Foto: TT

Fyra skjutna vid nattklubb i Oslo

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer skottskadades i natt på utestället Blå i Oslo i Norge, enligt Oslopolisen. En misstänkt man, känd av polisen sedan tidigare, är gripen. Han ska enligt polisen ha blivit avvisad från lokalen tidigare under kvällen.

– Den gripne är en man i 20-årsåldern. Vi tror att han var ensam gärningsman och vi känner att vi har bra kontroll på situationen, säger Tor Grøttum, ledningsbefäl vid Oslopolisen.

Den nu misstänkte mannen ska tidigare under kvällen ha blivit ombedd att lämna lokalerna – något som enligt polisen kan vara orsaken till skottlossningen.

– Den här informationen kommer från vittnen på plats, som var närvarande under händelsen. Mannen sitter nu i häkte och kommer att förhöras under söndagen, säger André Kråkenes vid Oslopolisen till Verdens Gang.

Ingen livshotande skadad

En pistol har hittats. Ingen av de fyra som förts till sjukhus är livshotande skadad.

Enligt de första uppgifterna skedde skjutningen inne i lokalen, men polisen säger nu att allt tyder på att skotten avlossades utomhus.

– Det har skett i anslutning till stället, men vi vet inte något om bakgrunden ännu, säger Tor Grøttum.

En eller flera gärningsmän

Polisens insatsledare Hanne Nordve säger till tidningen att man fått in flera signalement på en eller flera gärningsmän.

– Men det är inte något vi kan gå ut med nu. Vi jobbar vidare med att hämta in bevismaterial från övervakningskameror och andra saker som kan hjälpa oss i utredningen, säger hon.

Hon säger också att det avlossats flera skott, kanske så många som åtta. Enligt Aftenpostens journalist Thomas Olsen, som befann sig på platsen, ska en man ha blivit omhändertagen av polis när han försökte lämna platsen i en taxi.

– Han blev påhoppad av flera poliser, de tog en pistol från honom, säger Thomas Olsen.

Konsertlokalen och restaurangen Blå ligger i en gammal industrilokal i närheten av området Grünerløkka. På lördagskvällen spelade den amerikanske hip hop-artisten Kool G Rap på klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.