Till Gomorgon Sverige säger hon per telefon att exilburmeserna på den thailändska sidan av gränsen sitter klistrade vid radioapparaterna och datorerna för att följa nyheterna från Burma i nyhetssändningar och på internet.
Militär vägrade öppna eld
Den stora skillnaden mot de stora demonstra-tionerna 1988, som blev blodigt nedslagna, är att nu är det internationella trycket och intresset mycket stort.
-Då dröjde det ganska lång tid innan omvärlden reagerade, säger Karin Strandås från Svenska Burmakommittén till Gomorgon Sverige.
En annan skillnad är att stormakten Kina, som bland annat levererar vapen till Burma, har uttalat sitt stöd för dialog som medel att lösa krisen i Burma.
-Om det fortsätter så kan vi mycket väl få se miljoner människor på gatorna. Jag kan egentligen inte se vad militären har för skäl att inte ingripa, säger Martin Gemzell från Olof Palmes Internationella center.
Martin Gemzell säger också att för några dagar sedan vägrade, enligt obekräftade uppgifter, ett militärt förband öppna eld när de fick order. Sedan dess ska omgrupperingar ha skett och mera lojala förband satts in.
Oljepengar stöder regimen
-Europeiska företag är med och finansierar regimen, säger Karin Strandås.
Hon nämner den franska oljebolaget Total som gör stora affärer i Burma. Sverige har väldigt lite handel med Burma men enligt Karin Strandås har svenska banker fondandelar i Total.