Gripen för miljonrån har alibi

Uppdaterad
Publicerad

En av de män som gripits misstänkta för rånet mot en värdehanteringscentral i Bröndby utanför Köpenhamn den 10 augusti har ”perfekt alibi”, säger hans advokat.

Det gäller en 23-årig svensk. När rånet begicks satt han häktad i Stock- holm för ett annat brott, skriver Aftonbladet.

Två män som greps i går kväll på en lantgård väster om Köpenhamn släpptes i dag. Fyra svenskar och en dansk sitter häktade och i dag häktades ytterligare en man. Bytet vid rånet blev cirka 60 miljoner danska kronor.

-Jag kan gå i god för att han inte befann sig i Köpenhamn förra söndagen, säger 23-åringens advokat Nils Tegman till Aftonbladet.

Spaningsledaren Bent Isager-Nielsen säger sig vara överraskad över uppgiften.

-Självklart skall det undersökas, säger han.

Fler misstänkta gripna

Under måndagen greps ytterligare två personer, en 38-årig man och en 63-åring, misstänkta för delaktighet i rånet.

De båda greps på en lantgård vid Sengelxse väster om Köpenhamn. Under tisdagen avgörs det om de ska begäras häktade eller inte.

På lantgården hittade polisen saker som tros ha använts vid rånet. Bland annat påträffades några vapen som skall undersökas närmare, både med tanke på miljonrånet och andra brott.

Men polisen tror att det behövts minst 15 personer för att genomföra det spektakulära rånet där gärningsmännen bland annat tog sig igenom en betongvägg in till värdehanteringscentralen med en grävmaskin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.