Gripna svenskan i London släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska kvinna i 40-årsåldern som greps på flygplatsen Gatwick i London under torsdagen har släppts. Det meddelar brittisk polis i ett mejl till SVT. Misstankarna mot kvinnan gällde terrorrelaterad verksamhet.

Kvinnan ska ha gripits vid 14-tiden, lokal tid, under torsdagen när hon anlände med ett plan från Italien. Misstankarna gällde uppdrag, anstiftan eller förberedelse av terrorbrott, enligt ett pressmeddelande från den brittiska polismyndigheten mot terrorism.

Brittisk polis uppger att de inte kan kommentera ärendet närmre, men skriver i mejlet att anklagelserna dragits tillbaka och att ”inga ytterligare åtgärder kommer att vidtas från polisens sida”.

UD bekräftar uppgifterna

Svenska utrikesdepartementet uppger att de har kännedom om frisläppandet.

– Vi kan bekräfta via vår svenska ambassad att den frihetsberövade medborgaren har släppts. Vi går inte in på några ytterligare detaljer, säger Julia Kviberg på UD:s presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.