Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se dramatiska bilderna: Här svämmar gator över i hagelstormen. Foto: Reuters

Hagelkaos i Polen – gravar har svämmat över

Publicerad

En oväntad och kraftig storm drog in över den polska staden Gniezno under måndagen. Ovädret har orsakat stora materiella skador – och kyrkogårdsförvaltningen har avrått personer från att besöka översvämmade gravplatser.

– Vi är i tjänst nästan hela tiden, säger en brandman till nyhetsbyrån Reuters.

Cirka 30 millimeter hagel och regn rasade över Gniezo, som ligger i den västra delen av landet, under ungefär en halvtimme vid lunchtid på måndagen.

Under måndagskvällen fanns ännu inga uppgifter om allvarliga personskador. Men stormen har orsakat materiella skador på gator, byggnader och bilar.

Kyrkogårdarna vädjar: Besök inte era nära och kära

Även gravplatser ska ha flödat över och stadens kyrkogårdsförvaltning gick ut och vädjade till personer att hålla sig borta. Enligt lokala medier risker flera gravar att rasa.

Enligt den polska vädermyndigheten väntas ”våldsamma” stormar fortsätta under tisdagen. Områden i västra och sydostliga delarna av landet löper störst risk att drabbas av hagel, starka vindar och regn.

Se klippet: Här svämmar gatorna i polska Gniezno över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.