1. Angela Merkel, Tysklands förbundskansler. Världens mäktigaste kvinna för nionde gången på tio år. Hon är den första kvinnliga förbundskanslern i Tysklands historia. Foto: TT

Här är de mäktigaste kvinnorna 2014

Uppdaterad
Publicerad

De är kvinnorna som nått toppen. På första plats i Forbes lista över världens mäktigaste kvinnor finns Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Angela Merkel blev världens mäktigaste kvinna för nionde gången på tio år. Hon är den första kvinnliga förbundskanslern i Tysklands historia och en av arkitekterna till valutaunionen EMU. På tio i topp finns också USA:s riksbankschef Janet Yellen, presidentfrun Michelle Obama och Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg.

Längre ner på listan, som varje år presenteras av tidningen Forbes, finns tv-drottningen Oprah Winfrey på fjortonde plats, sångerskan Beyonce Knowles på sjuttonde plats och Drottning Elisabeth II på 35:e plats.

Ingen svensk kvinna finns på listan i år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.