CNN lade ut en bild på sprängladdningen som skickades till kanalens redaktion. Foto: TT/CNN/Twitter

Här är rörbomben som hittades vid Time Warner

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta paket som upptäcktes i postrummet i Time Warner-byggnaden visade sig vara rörbomb. Föremålet har nu blivit omhändertaget av polisen i New York.

CNN:s redaktion mitt på Manhattan i New York fick utrymmas på grund av den rörbomb som hittades i Time Warner-komplexets postrum. En rörbomb är en typ av hemmagjord bomb bestående av ett rör fyllt med sprängmedel.

Efter att en bombgrupp undersökt föremålet och försäkrat sig om att det rörde sig om en sprängladdning, fördes rörbomben bort från byggnaden för att omhändertas på ett säkert sätt. Polisinsatsen vid Time Warner-byggnaden fortsatte under största delen av arbetsdagen och polishundar genomsökte byggnaden efter fler misstänkta föremål.

Vid en presskonferens vid lunchtid lokal tid uppgav polisen i New York att de inte hittat några fler misstänka föremål men att det kommer att vara fortsatt hög polisnärvaro på Manhattan under resten av dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.