Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är juvelerna som stals i superstöten i Dresden

Här är juvelerna som stals i jättekuppen i Dresden

Uppdaterad
Publicerad

Det gröna valvet i Dresden har släppt bilder på de ovärderliga föremål som stals från museet i måndags morse. Enligt Antikrundan-experten Bo Knutsson kommer dock tjuvarna få mycket svårt att sälja stöldgodset.

–Jag hoppas att det är ett sådant inbrott där tjuvarna sen kommer begära en lösensumma för då kommer åtminstone föremålen tillbaka, säger han till SVT.

Att sälja smyckena blir omöjligt menar han och många andra experter eftersom alla handlare kommer kolla upp och känna igen föremålen och därmed inte vilja ha med dem att göra.

Ett alternativ är att det handlar om aningslösa tjuvar som inte förstått hur svårt det är att omsätta ett sådant här byte i pengar. I sådana fall kommer inte sällan föremålen fram, men det kan ta sin tid.

–Jag kan inte tänka mig att detta är ett beställningsjobb från någon tokig samlare. Den personen skulle ju i så fall bara kunna ha dem gömda och titta på dem själv, säger Bo Knutsson.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer