Här är världsledarna som smittats av coronaviruset. Foto: TT

Här är makthavarna som smittats av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset har inte skonat världens makthavare. Senast i raden av insjuknade regeringschefer är USA:s president Donald Trump. Bland hans tidigare smittade kollegor finns Brasiliens president Jair Bolsonaro och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Boris Johnson blev bland de första världsledarna att insjukna när han testade positivt för covid-19 i slutet av mars. Det blev ingen mild sjukdomsperiod för den brittiske premiärministern, som fick tillbringa flera veckor på sjukhus och en period i intensivvården.

Även Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi fick sjukhusvård efter att han smittades av viruset i september.

På fredagen bekräftade Donald Trump att både han och hans fru Melania testat positivt för viruset.

”Vi kommer att inleda vår karantän- och återhämtningsprocess genast. Vi ska ta oss igenom det här TILLSAMMANS!”, skriver Trump på Twitter.

Se fler exempel på ledare som smittats av coronaviruset i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.