Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när drönaren går till attack mot tankfartyget Foto: Reuters

Här går drönaren till attack mot det ryska fartyget

Publicerad

Bilder som publicerats av nyhetsbyrån Reuters tros visa Ukrainas attack mot ett ryskt tankfartyg. Fartyget attackerades med drönare under natten mot fredagen.

Det är den andra attacken mot ryska fartyg på två dagar.

Ukraina har ännu inte kommenterat uppgifterna från officiellt håll, men en källa inom säkerhetstjänsten bekräftade attacken för AFP under lördagen.

– Under natten sprängde den ukrainska säkerhetstjänsten en stor oljetanker från ryska federationen som transporterade bränsle till ryska trupper, säger källan.

Ett av Rysslands största

Enligt ryska uppgifter rör det sig om ett olje- och kemikalietankfartyg – ett av Rysslands största, skriver CNN. Den Kremllojala och krigsrapporterande ryska kanalen Rybar skriver att fartyget var på väg tillbaka från att leverera olja till Syrien, skriver The New York Times.

Enligt ryska uppgifter ska ingen olja ha funnits på fartyget vid tiden för anfallet.

”Maskinrummet skadades”

Enligt den ryska statliga nyhetsbyrån Tass uppger sjöräddningen i Novorossijsk att maskinrummet fått skador men att besättningen på elva personer klarat sig. De ryska uppgifterna gör även gällande att fartyget hållits flytande.

Enligt ukrainska uppgifter ska besättning dock ha skadats.

Reuters har inte kunnat verifiera plats eller datum för när filmklippet är inspelat – men den det sägs, enligt Reuters, vara från den aktuella attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.