Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i labbet där forskare framställer öl med hjälp av artificiell intelligens. Foto: Storyblocks/EVN

Här gör forskare bärsen smarrigare – med hjälp av AI

Uppdaterad
Publicerad

AI gör att bärs smakar bättre. Det säger belgiska forskare som tagit sig an uppgiften att framställa det perfekta ölet.

– Det är för komplicerat att göra det med klassiska metoder, säger Kevin Verstrepen, professor i mikrobiologi.

Belgien har länge varit känt som ett land som producerar förstklassig öl. Men nu har de tagit bryggerikonsten till nya nivåer.

Vid universitetet i Lueven kan forskare ha knäckt koden om hur man framställer den godaste möjliga ölen. Det med hjälp av omfattande smaktester och AI.

Se klippet: Så framställs öl med hjälp av AI.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.