Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det uppmärksammade besöket på Krimbron och hör SVT:s Bert Sundströms analys av händelsen. Foto: AP/SVT

Här kör Putin en Mercedes över Krimbron: ”Ett försök att höja moralen hos ryska befolkningen”

Uppdaterad
Publicerad

Sällan ser man Putin utanför huvudstaden Moskva. Än mer sällan ser man honom köra bil. Därför har den senaste filmen på Putin väckt uppmärksamhet.

Hela utflykten var en uppvisning i propaganda, säger SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström.

Under måndagen besökte Rysslands president Vladimir Putin bron som förbinder Krimhalvön med Ryssland och som attackerades i oktober, där Ukraina tidigt pekades ut som skyldiga.

Rysk tv har publicerat några uppmärksammade filmer där Putin framför tv-kamerorna lugnt pratar om hur bra bron ska bli när den är lagad och hur många som arbetar med reparationerna. SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström menar att man vill visa att Putin, och Ryssland, kan lösa alla problem.

Den bild vi får i väst att det går rätt illa i kriget för Ryssland, det är inte den bild ryska TV-tittare får, säger SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström.

Se Bert Sundströms analys av materialet, bild för bild, i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.